1.Diş Beyazlatma Nedir?
Yıllar içerisinde, renklendirici gıdaların kullanımı sonucu, kanal tedavisi gibi tedaviler veya dolgular nedeniyle rengi koyulaşan veya doğuştan koyu renge sahip olan dişlerin ağartılması işlemidir.
2.Diş Beyazlatma Dişlerime Zarar Verir Mi?
Diş hekimi kontrolünde kurallara uygun olarak yapılan diş beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı yoktur.
3.Diş Beyazlatma Sonrası Karşılaşabileceğim Sorunlar Nelerdir?
Diş beyazlatma işlemi sonrası en sık karşılaşılan sorun diş hassasiyetidir. Geçici bir durum olup 24-48 saat içerisinde azalarak kaybolur.
4.Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır?
Diş beyazlatma işleminin ofis ve ev tipi olarak iki çeşit uygulanma şekli vardır. Ofis tipi diş hekiminin yaptığı daha kısa sürede diş renginde açılma sağlayan bir işlemdir. Ev tipi diş beyazlatma hekiminizin size özel olarak hazırlattığı bir plakla evde uygulayabileceğiniz daha uzun süren bir tedavidir. Her iki tedavide de hidrojen peroksit içeren kimyasal ajanlar kullanılır. Hangi tedavinin size daha uygun olacağını hekiminizin belirlemesi gerekir.
5.Diş Beyazlatma İşleminin Kalıcılığı Ne Kadardır?
Diş beyazlatma işleminin kalıcılığı sigara, çay, kahve gibi renklendirici unsurların kullanım sıklığına bağlı olarak değişir. Düzenli ağız bakımı yapan bir bireyde 3 yıla kadar beyazlık kalıcı olmaktadır. Ancak fazla sigara ve renklendirici yiyecek-içecek kullanan bireylerde 1-1.5 yıldır.
6.Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?
Diş hekiminin uyguladığı beyazlatma işleminin süresi yaklaşık olarak 1 saattir. 1-3 seans uygulama yapılabilir. Bu süre; dişlerinizin rengine, ağarma durumuna, sizin estetik beklentilerinize ve dişlerinizdeki hassasiyet derecesine göre değişkenlik gösterir. Ev tipi beyazlatma işlemi ise 7-14 gün arası sürer.
7.Diş Beyazlatmaya Uygun Muyum?
Diş beyazlatma 18 yaşını doldurmuş, dişlerinde kalıtımsal mine hastalığı ve geniş dişeti çekilmeleri olan bireyler dışında her bireye uygulanabilir.
8.Dişlerimdeki Protez, Dolguların Yenilenmesi Gerekir Mi?
Protetik restorasyonlar ve dolgular beyazlatma işleminde ağarmazlar. Bu nedenle estetik olarak görüntüyü bozacak protez ve olguların beyazlatma işleminden sonra yenilenmesi gerekebilir.
9.Kanal Tedavisi Görmüş Dişimdeki Renklenme de Beyazlatma İşlemiyle Düzeltilebilir Mi?
Kanal tedavisi görmüş ve zaman içerisinde renklenmiş tek dişlere de beyazlatma işlemi uygulanarak komşu dişlerle arasındaki renk farklılığı ortadan kaldırılabilmektedir. Bu işlem ise dişin içine koyulan beyazlatma ajanları ile uygulanmaktadır.
10.Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Dikkat Etmem Gerekenler Nelerdir?
Diş beyazlatma işleminden sonra yaklaşık 2 hafta çay, kahve, şarap, portakal suyu gibi renklendirici gıdalardan uzak durmak gerekir. Aksi takdirde tam tersi etki görülüp dişler daha da renklenebilir.